Heeft u vragen? Bel ons gerust: 06 - 19190559

Of stuur een e-mail naar: info@desilverenpeer.nl

Algemene informatie

Algemene informatie

Algemene informatie

Hoe wordt thee gemaakt?
Thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant ‘camellia sinensis’. Deze plant groeit oorspronkelijk in de Chinese provincie Yunnan. Maar momenteel wordt thee in meer dan 40 verschillende landen geproduceerd. In landen zoals India, Kenia, Sri Lanka, Zuid Afrika, Turkije en Vietnam komen veel thee soorten vandaan..

De lekkerste thee komt van de bovenste twee thee blaadjes en de knoppen van de theeplant. De pluk vindt plaats wanneer de plant circa 4 jaar oud is. Thee planten worden gesnoeid tot een lengte van ca. 1,5 meter en groeien het beste op een helling bij een temperatuur tussen de 10 en 30°C.

Na het plukken vindt er proces plaats om de thee drinkbaar te maken. De eerste stap is het verflensen. Dit houdt in dat de thee op rekken wordt gelegd om te kunnen drogen bij een temperatuur tot 40°C. Bij de volgende stap kan de thee gerold worden. Hierbij wordt de thee geperst en gebroken tot kleiner formaat waardoor het klaar is voor het fermentatieproces. Dit belangrijke proces zorgt ervoor dat de thee zijn bepaalde smaak en geur kan afgeven. Dit gebeurt in een speciale vochtige kamer. De volgende stap is drogen bij een hoge temperatuur waarna het vervolgens gesorteerd kan worden voor consumptie.

Losse thee is thee zoals thee bedoeld is, een eerlijk product, je ziet wat je krijgt .Thee van losse theeblaadjes bevat veel antioxidant, vitaminen en flavonoïden. Zwarte thee bevat fluor en andere stoffen die goed zijn voor je gezondheid.

Er is een zeer grote variatie aan losse thee te krijgen, ook kun je zelf nog je eigen melange maken door losse thee soorten met elkaar te combineren. De losse thee blaadjes zijn intens van smaak, veel meer dan met theebuiltjes waar meestal niet meer dan wat gruis thee in zit . Dit gruis wordt ook wel stof of dust genoemd.

Hoe leuk is het om je eigen verse losse thee te maken met een filter. Je kunt losse theeblaadjes ook gebruiken bij het koken van diverse gerechten, theeblaadjes kun je namelijk gewoon eten.