over thee: Witte thee dankt zijn naam aan de fijne witte donshaartjes die vroeg in het seizoen de bladeren bedekken. Witte thee is de minst bewerkte van alle verschillende theesoorten en is van uitzonderlijke kwaliteit. De witte thee wordt met de hand geplukt met "2 bladeren en een knop" (2 bladeren en de knop). Het verwerkingsproces gebeurt heel voorzichtig en voorzichtig omdat de bladeren niet gekneusd mogen worden. Bij kneuzingen vindt oxidatie plaats, iets wat bij witte thee uitgesloten is. Na het plukken worden de bladeren zorgvuldig besproeid en gedroogd. Wanneer het vocht in de bladeren is gehalveerd, worden de theeblaadjes verder gedroogd in een oven of wok. Omdat witte thee de minst bewerkte theesoort is, bevat het de meeste antioxidanten, die erg gezond zijn voor je lichaam. Witte thee bevat ook theïne. Bereidingswijze: Als je alleen bladeren hebt, zet je je thee met water van 70 °C. Anders wordt je thee erg bitter. Als je thee alleen toppen bevat, zet je hem gewoon met kokend water (100 °C). Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.